Dvě hlavní funkce autodoplňků

Když si pořídíte vůz, snažíte se, aby vypadal co nejdéle jako nový. Neustále ho leštíte, umýváte, nesnesete žádnou špínu na čelním nebo zadním skle. Také ho toužíte trochu vylepšit, aby se zkrátka jakkoli odlišil od ostatních vozů, které denně jezdí po silniční komunikaci. Různě ho tedy lakujete, „tuníte“ a následně ho taky do něj instalujete různé autodoplňky, které dnes zakoupíte na trhu v mnoha podobách.

Autodoplňky se dnes vyrábí pro konkrétní typ a model vozidla. Na trhu naleznete autodoplňky pro vozy značky Hyundai, BMW, ale také pro vozy Ford či Renault. Při výběru se tedy vždy zaměřujte na ty, které přesně sedí do vašeho vozu, protože pro něj byly vyrobeny. Otázkou však je, proč do takových autodoplňků investovat? Neexistují jenom proto, aby odlišily váš vůz od ostatních vozů jezdících denně po silniční komunikaci. Mají konkrétně dvě funkce.

1) Zkrášlují vůz

Mnohé autodoplňky se pořizují z toho důvodu, aby se řidič ve voze cítil příjemně a dobře. Například pokud patříte k lidem, kteří pravidelně jezdí daleké vzdálenosti, oceníte loketní opěrky, díky kterým bude i sebevíc dlouhá jízda komfortní a příjemná. Stejně tak oceníte zimní clony nebo podobné autodoplňky, díky nimž ve vozidle budete chtít i bydlet.

Vůz zkrášlují například i autokoberce, které se však označují i za ochranný autodoplněk, jenž by neměl chybět v žádném voze. Chrání dokonale podlahu před nečistotami i před tekutinami.

2) Chrání vůz

Jak již bylo naznačeno, mnohé autodoplňky mají také ochrannou funkci. Dokonale chrání vůz, a to před nečistotami, vylitými tekutinami či škrábanci a oděrky. Řidiči ocení zejména lišty na nárazník či prahové lišty, jež vůz ochraňují nejen před nezodpovědnými řidiči na silniční komunikaci, ale také před námi samotnými (při výstupu či nástupu do auta snadno odřeme podpatkem boty lak vozu).

Ti, kteří převáží v kufru těžký a ostrý náklad, ocení vany do kufru, které zajišťují stabilitu nákladu a zároveň chrání kufr před poškozením.

zdroj obrázku: Pixabay.com


Jak bude reklama vypadat?
-
Kup si reklamu navždy pod tímto článkem jen za 100 Kč
Zobrazit formulář pro nákup

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.